Hvorfor skal man have et selskab?

At have et selskab kan være en stor fordel for en virksomhedsejer. Men hvorfor egentlig? I denne artikel vil der blive givet en række grunde til, hvorfor det kan være en god idé at have et selskab. Du kan nemt oprette et dansk selskab ved at læse denne her artikel.

Beskyttelse af personlig formue

En af de største fordele ved at have et selskab er, at det kan beskytte en personlig formue. Hvis man driver en virksomhed som en enkeltmandsvirksomhed eller et personligt ejet firma, er man personligt ansvarlig for virksomhedens gæld og forpligtelser. Det betyder, at man risikerer at miste sin personlige formue, hvis virksomheden skulle gå konkurs eller have store økonomiske problemer. Med et selskab er det dog selskabet, der er ansvarligt for eventuelle gældsforpligtelser og ikke den enkelte ejer. Dermed kan man beskytte sin personlige formue og undgå at miste alt, hvad man ejer.

Skattefordele

En anden fordel ved at have et selskab er, at det kan give skattefordele. Selskabsformen kan give mulighed for at betale mindre i skat, da selskabet betaler en lavere selskabsskat end personlig indkomstskat. Derudover kan man som ejer af et selskab trække visse udgifter fra i virksomhedens regnskab, som man ikke kan som enkeltperson. Dette kan være udgifter til kontorudstyr, rejser og lignende, og det kan give en betydelig besparelse på skatten. Vær dog opmærksom på at dette ikke er rådgivning, og du bør rådføre dig med en revisor.

Mulighed for at tiltrække investorer

Hvis man har et selskab, kan det også være nemmere at tiltrække investorer. Investorer vil typisk have større tillid til en virksomhed, der er organiseret som et selskab, da det signalerer, at der er en vis grad af professionalisme og struktur i virksomheden. Derudover kan man som ejer af et selskab også nemmere sælge en del af virksomheden til investorer og dermed få tilført kapital til virksomheden.

Intet i denne artikel er rådgivning.


Posted

in

by

Tags: