Erhvervskonto for nye virksomheder

Hvis du gerne vil drive din egen virksomhed, hvor du sælger ting som UV lamper, så er det vigtigt at du kender til de forskellige forpligtelser, som du skal forholde dig til. Det er ikke bare sådan at starte en virksomhed og begynde at sælge. Det lyder sådan på mange hjemmesider, men vi vil gerne forklare dig, hvorfor det ikke er hele sandheden. Visse ting er dog meget nemme, hvor det at få et CVR-nummer er relativt nemt.

Momsregistrering

Du skal sandsynligvis momsregistreres, hvis du ønsker at sælge ting som UV lamper. Dette kan du gøre ind på tast selv skat eller få nogen til at gøre det for dig. Du skal dog vide, at dette forpligter. Fordi fra nu af skal du ind og indberette moms, også hvis du ikke har solgt noget.

Erhvervskonto

En anden af disse forpligtelser er en erhvervskonto eller virksomhedskonto, som er oprettet i virksomhedens navn. Måske kan man ikke helt kalde det for en forpligtelse, fordi du sagtens kan udskyde det i lang tid, men der kommer altså et tidspunkt, hvor du skal forholde dig til spørgsmålet om hvorvidt du vil have dig en dansk erhvervskonto eller en udenlandsk erhvervskonto.

Det giver måske lidt sig selv, hvad det indebærer at have en dansk versus udenlandsk erhvervskonto, men vi vil lige kort gennemgå det alligevel. I en dansk bank kommer du til at få et dansk kontonummer, så det er nemt for dine kunder at betale med bankoverførsel. Derudover kan du modtage penge igennem MobilePay, det kan man nemlig ikke med en udenlandsk konto. En stor forskel på de to slags konti er dog, at den danske oftest er ekstremt meget dyrere end den udenlandske. Derudover skal du måske forholde dig til spørgsmålet om NemKonto. Dette kan du læse mere om inde på NemKontos hjemmeside.

Mange muligheder

Som du kan læse dig til, så er der heldigvis mange muligheder, når du skal til at ansøge om en virksomhedskonto. Det koster ofte ikke noget at ansøge, og først når du accepterer nogle specifikke betingelser eller underskriver en kontrakt, så skal du betale penge. Det er derfor en god ide at kigge på de forskellige udbydere.

En populær løsning er Lunar (tidligere kaldet LunarWay), som tilbyder en relativt billig dansk konto. Derudover kan du også finde nogle udenlandske muligheder, som også kan være interessante. Fx kan du finde nogle gratis konti, hvor du ikke skal betale et månedligt gebyr eller et oprettelsesgebyr, som ellers let kan koste flere tusinde kroner.


Posted

in

by

Tags: